pondělí 1. září 2008

Tangoio and Te Ana falls, návštěva Waipatiki and Tangoio beach


Tangoio and Te Ana falls


Další překrásné místo na NZ - miluju vodopady je u nich tak překrásná atmosféra, jsou plné síly a energie. Na Nové Zélandu jich je požehnaně, ale asi je nikdy neuvidim všechny. Přesto se budu snažit jich navštívit co nejvíce. Tady jsou další 2 kousky do mé malé waterfalls zbírky.

Te Ana falls
Překrásný single fall nacházejicí se v Tangoio Falls Scenic Reserve. Vodopád padá z 10m výšky do překrásného jezírka uprostřed bushe. - jen se vykoupat-






Tangoio falls
K tomuto vodopádu se bohužel nedá dostat blíž, je přístupný pouze z lookoutu umístěného několik set metrů od vodopádu. Přesto je to překrásný pohled na padajcí vodu do udolí lesů Tangoio Reserve. Říčka tekoucí z White Pine Bush Reserve se později za vodopádem stéká s potůčkem od Te Ana falls a mašíruje si to přes kameny k "car park for the Tangoio Falls Scenic Reserve" a pak dál a dál a dál .... 




Waipatiki and Tangoio beach



Na cestě domů nám ještě zbylo trochu času, tak jsme navštívily malebnou písčitou pláž a posledni kousek oblázkové pláže Napieru.

Waipatiki beach
Při příjezdu k pláži jsme projeli malou vesničkou Waipatiki ve které bylo na zemi v úseku jednoho km 13 retardérů. - snad aby žádný rozvášněný navštěvník plaže neskončil se svým autičkem ve vlnách pacifiku - Užasné místo otevřený oceán a přesto pocit soukromí, byli jsme tam úplně sami -nádhera.



Tangoio beach
Tento kus plaže je v podstatě z druhé strany Waipatiki beach hned za jejim pravým útesem. Je to konec Napierské kamínkové plaže s jen pár domečky, starou loďkou a kaktusy.














PS:
Abych na ně nezapoměl - všude jsou tu teď na jaře malý jehňátka (říkáme jim pampelišky).













Žádné komentáře: